Sabancı Müzesi Anish Kapoor Sergisi

Dünyaca ünlü Hint asıllı İngiliz sanatçı Anish Kapoor’un sergisi Sakıp Sabancı Müzesi’nde açıldı. Biz de ilk ziyaret edenlerden olalım istedik ve 08 Ekim Salı günü bir gezi programı hazırladık.

Anish Kapoor, eserlerinde mermer, oniks, kaymaktaşı, granit, kumtaşı gibi farklı malzemeler kullanan hepsini İtalya, İran, İspanya, İngiltere gibi farklı ülkelerden topluyor.

Bahçede dev bir ayna ‘Gök Ayna’ karşılıyor ziyaretçileri. Anish Kapoor İstanbul için daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş eserlerini de getirmiş. Hatta eserlerin bir kısmı son şeklini müzede almış. 12 tonluk eser de var aralarında. İstanbul’da birçok binanın taştan yapıldığından hareketle Kapoor İstanbul sergisinde taşlara, mermerlere, kaymaktaşı gibi malzemelere odaklanmış. Mimari ve mühendisliğin, teknolojinin sanatla buluştuğu ikonik eserler bulunmaktadır.

Sabah okulumuzdan ve Fenerbahçe Migros önünden hareketle 10.00’da Tarabya Big Chefs'de brunch ile başlayacak günümüz 13.00’de müze rehberleri eşliğinde Sabancı Müzesi Anish Kapoor’un sergisi ile devam edecek. Okul çıkış saatine okulumuzda olmayı planlıyoruz. Rezervasyon için lütfen arayınız.

Birlikte keyifli bir gün geçirmek dileğiyle, sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız...

TARİH:        08 Ekim 2013 Salı
HAREKET:  FenerbahçeStadı Migros Önü:  08:30
                     Robert Kolej Ulus kapısı:           09:30

Katılım Ücreti:  90 tl

Ulus Kapısından okula özel araçlarıyla  giriş yapacak velilerimizin isimlerinin tarafımızdan  güvenliğe bildirilmesi gerekmektedir.

Rezervasyon:

Okul Aile Birliği