RC-BELS Sosyal Girişimcilik Çalıştayı

​Robert Lisesi Sosyal Girişimcilik Kulübü (RC SEC), bahar tatilinde Bilkent Erzurum Laboratuvar Okulu'yla (BELS) birlikte düzenlenen özel çalıştay için Erzurum'a gitti. Program çerçevesinde öğrenciler toplumda gözlemledikleri sorunlara kalıcı çözümler bulmak amacıyla Tasarım Odaklı Düşünce (Design Thinking) çalışmaları yaptılar.

Üç sosyal girişimci, Ayşe Sabuncu RC 04 (ImpactHub kurucusu), Zubin Sharma (Hindistan'da ProjectPotential kurucusu) ve Zeynep Delen (Ege'de Atölye kurucusu) de öğrencileri yönlendirmek ve onların sosyal girişimcilik vizyonlarını geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla programa katıldı.

Öğrenciler çalışmalar sırasında sosyal girişimcilerle bire bir görüşerek projeleri hakkında görüş alışverişi yaptılar. Ekipler, geliştirdikleri proje örneklerini tüm katılımcılarla paylaşarak birbirlerinden de dönüş aldılar. Bu çalıştay, RC SEC ile BELS'in ortaklaşa düzenledikleri programın ikinci bölümüydü. İlk bölüm sonbaharda düzenlenmiş, BELS, Robert Lisesi'ni ziyaret etmişti.