Pazartesi Müziği

​​​​

Sanat Bölümü Başkanı Merril Hope-Brown’ın öncülüğünde başlatılan kısa konserler dizisi “Pazartesi Müziği”,  öğrencilere ve öğretmenlere müzik yeteneklerini sergilemeleri için bir platform sunuyor. Ms. Hope-Brown bu fikrin nasıl geliştiğini şu şekilde anlatıyor: "Bu konserlerin amacı, Robert Kolej'de daha çok insanın günlük yaşamlarının parçası olarak canlı müzik yapması ve dinlemesi. Daha önce öğle arasında düzenlenen konserleri sonuna kadar dinlemek, derse yetişmesi gereken öğretmenler ve öğrenciler için biraz zor oluyordu. Pazartesi Müziği sadece on beş dakika sürüyor, böylece herkes yemek yiyip müzik dinleyecek vakti buluyor."

7 Mayıs’ta gerçekleşen son "Pazartesi Müziği" etkinliği kapsamında, Lise 11 öğrencisi Alper Güneş kendi bestesini piyanoda çalarken Eftalya Ülger L11 de ona kemanla eşlik etti. Aynı etkinlik kapsamında daha önce, Sarp Özdemir L9 (piyano), Cem Vural L10 (gitar) ve Barla Nur Elçi (vokal), fizik öğretmeni Cem Pulathaneli (gitar ve vokal), Çağla Erdoğan L12 (vokal) ile Defne Demirer (piyano) ve Burçe Ataman L11 (vokal), İbrahim Melih Öztürkmen L10 (gitar), Eftalya Ülger L11 (keman), ve Arman Yağcı L12 (piyano)’dan oluşan kuartet de konser vermişti. Geçtiğimiz senelerde düzenlenen etkinliklerde, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin yanı sıra öğretmenler de yer almıştı. "Pazartesi Müziği", Marble Hall Öğretmenler Od ası’nda saat 11.50 ve 13.20’de başlıyor.

1  2  3  4