Robert Lisesi MUN Konferanslarında Ön Planda

​​​Yarıyıl tatilinde 21 öğrencimiz Boston'da düzenlenen Harvard Model Birleşmiş Milletler Konferansı'na katıldı. Robert Lisesi konferansta Yeni Zelanda'yı temsil ediyordu ve BM Güvenlik Konseyi üyesiydi. Özel komitelerde de yedi öğrenci ile RC bugüne kadar olan en yüksek temsilci sayısına ulaştı. Çok sayıda öğrencimiz soru-cevap oturumlarına katıldı ve önergelerini kabul ettirmeyi başardı. 11. sınıf öğrencileri Emin Berker ve Cansu Uyguroğlu Güvenlik Konseyi'ndeki çalışmaları ile takdir topladılar. 10. sınıftan Mayra Albayrak ve Asrın Sevinç, 150'den fazla delege arasında başarı göstererek Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komiteleri'ndeki çalışmalarından dolayı takdir aldılar. 11. sınıf öğrencisi Can Yeşildere ise Myanmar'lı Aung San Suu Kyi'yi temsil ederek dikkati çekti.

22 öğrenciden oluşan diğer bir grup da aynı günlerde Lahey'deki THIMUN'da Amerika Birleşik Devletleri'ni temsil ediyordu. Amerika'yı temsil etmek kolay değildi; ABD politikası o hafta neredeyse her gün değiştiği için RC öğrencileri hazırladıkları önergeleri yeni hükümet politikalarını yansıtacak şekilde değiştirmek zorunda kalıyorlardı. Robert Lisesi'nin ABD delegeleri farklı tepkilerle karşılaşsalar da bunları sükunetle karşıladılar. Bütün delegelerimiz iyi hazırlanmıştı, münazaralar sırasında profesyonel ve etkileyici bir tutum sergilediler. Önergelerin yaklaşık yarısı sonunda kabul edildi. 11. sınıftan Mehmed Can Olgaç ilk kez başkanlık yapıyordu ve görevini başarıyla yerine getirdi. Geçen yıl başkan olarak takdir toplayan 12. sınıf öğrencisi Kaan Ertaş ise Genel Sekreter Yardımcısı seçilmişti. Ertaş, bütün hafta sorunlarla ilgilenip 3000 delege ve direktör için her şeyin pürüzsüz gitmesini sağladı. Bu göreve daha önce Robert Lisesi'nden sadece bir kişi seçilmişti.

1  2