Robert Kolej Flag Futbolda Tarih Yazdı

Türkiye'nin ilk liseler arası kızlar flag futbol maçı 2 Haziran Cuma günü Robert Kolej Plato'da oynandı. RC Bobcats takımı, St. Benoit Lisesi'nin Seagulls takımına karşı oynadı ve maçı 31-6 kazandı. RC oyuncuları geçtiğimiz üç yıl üniversite takımlarına karşı yaptıkları maçlarda kendilerinden daha uzun boylu, hızlı ve güçlü kızlara karşı oynamışlardı. Takım, nihayet bir lise takımıyla maç yapabildiği için çok mutluydu.

Takımın 10. sınıf öğrencisi Işıl Ercan'ın uzun koşusuyla maça hızlı başladı, aynı sınıftan Eylül Horozoğlu ve İrem Kuruner topa hakim oldular. Kuruner'in pasını değerlendiren 9. sınıf öğrencisi Zeynep Soydan güzel bir gol attı.  Ece Pınar Özer (L10) ikinci yarıda güçlü savunmayı sürdürdü.

Bando müzikleri ve devre arasındaki futbol paslaşma yarışması karşılaşmaya renk kattı. Her iki takımın olumlu tutumları, uzun yıllar sürecek rekabet ortamına güzel bir başlangıç oldu.