8. RC Film Festivali

​RC Film Festivali, bu yıl 1 Haziran Perşembe günü Suna Kıraç Tiyatrosu'nda yapıldı. Sinema alanında yetenekli öğrencilerin katıldığı festival, tanınmış yönetmen ve RC 98 mezunu Alper Çağlar'ın eğlenceli ve öğretici konuşmasıyla başladı. Lise 12 öğrencisi Kerem Aktay ve öğretmen Greg Pinto'nun moderatörlüğünde gerçekleşen sohbette Çağlar film endüstrisindeki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı ve sorulara ayrıntılı yanıtlar verdi. Film dersini alan öğrencilere sinema mesleğinin inceliklerini anlatan Çağlar sektör ile ilgili tavsiyelerde de bulundu.

Festival, ödül töreni ile devam etti. Bu yılın sinema ödülleri RC 16 mezunları Oktay Şen, Selen Özcan, Alpay Doğrul, Sıla Göral ve Sarp Kavalcıoğlu, Film ve Edebiyat dersi öğretmenleri Reagan Light ve Robin Carnegy ve kurgu teknisyeni Kenan Muştu tarafından sahiplerine verildi.

Çeşitli kategorilerde ödül kazananlar:RC Film Festivali, bu yıl 1 Haziran Perşembe günü Suna Kıraç Tiyatrosu'nda yapıldı.
En iyi oyuncu: Rapport- Zeynep Deniz Atacan L12, Burak Can Havale L12 ve Arca Özkan L12
En iyi senaryo: Silhouette- Kerem Nakay L12 ve Arda Yolgiden L12
En iyi deneysel film: The Dream Synopsis- Gaye Aslan L12 ve Baran Tanrıkulu L12
En iyi kurgu: Turning Off the Sun- Şahin Demir L12 ve Erce Erez L12
En iyi sinematografi: Nimbus-Tulya Bekişoğlu L12
Özel İzleyici Ödülü: Marble- Tibet Kaya L11, Zeynep Sabuncu L11 ve Ece Seçen L11
En iyi film: To the Moon-Irmak Numanoğlu L12

Film ve Edebiyat dersi öğretmeni ve festivalin organizatörü Jameson Vierling "Bugüne kadarki en başarılı RC Film Festivaliydi. Öğrenciler RC'de başarılı bir filmden beklenenlerin sınırlarını aşıyorlar" diyerek öğrencileri kutladı.

1  2  3