18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreni 16 Mart Cuma günü Suna Kıraç Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Tören Komitesi’nin hazırladığı töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayarak, tarih öğretmeni Önder Kaya’nın ve İngilizce öğretmeni Cyrus Carter'ın konuşmalarıyla devam etti. Çanakkale Savaşı’nın hüznünü anlatan türkülerden ve farklı dillerde yazılmış olan şarkılardan en güzel örnekleri  öğretmenler Mehmet Göral ve Colin Edmonds seslendirirken, okul orkestrasının üyesi olan öğrencilere, öğretmenler Deniz Baysal ve Koray Demirkapı eşlik etti. Öğrenciler Serra ve Umut, Çanakkale Savaşı’nın birçok gizli kahramanından biri olan Nusret mayın gemisinin kaptanı İsmail Hakkı Beyin hikayesini paylaştı; Zeynep, Bülent Ecevit’in “Çanakkale” şiirini seslendirdi. Mercan Selçuk’un hazırladığı ve dans kulübü öğrencilerinin gerçekleştirdiği dans gösterisi duygusal anlar yaşattı. Tören, tüm programı başarı ile sunan öğrenciler Selin ve Kaan’ın teşekkür konuşmaları ile sonlandı.