Kayıt Kabul

​​​​​​​​​​​​​

​​

2018-2019 Serbest Nakil Dönemi sonunda okulumuzun kız ve erkek kontenjanı tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.

Özel Amerikan Robert Lisesi, ilan ettiği kontenjanla sınırlı olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nca düzenlenen Lise Geçiş Sınavı’nın (Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav) sonucunda oluşan Merkezi Sınav Puanı (MSP) ile öğrenci alır. Kayıt kabul işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kayıt takvimi içinde, okulumuz tarafından ilan edilen kayıt takvimine göre yürütülür. Kayıt kabul işlemleri taban puan ilanı, ön kayıt ve kesin kayıt yolu ile yapılır.

Adayın, yerleştirme işlemlerine dahil edilebilmesi için, 8. sınıfta Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan Lise Geçiş Sınavına katılmış ve sınavının Bakanlıkça geçerli sayılmış olması gerekmektedir. Lise Geçiş Sınavına girmiş ve Özel Amerikan Robert Lisesi Yönetmeliğinde belirtilmiş olan Merkezi Sınav Puanı (MEP) esas alınarak ilan edilmiş olan taban puanı ve üstünü almış olan her aday başvuru yapabilir.

Sınav sonuçlarının açıklanmasını takiben kayıt ile ilgili bilgiler web sitemizde açıklanır. Okulumuza eşit sayıda kız ve erkek öğrenci kabul edilmektedir. Kayıt ve burs başvuru süreci ile ilgili bilgileri web sitemizi takip edebilirsiniz.